Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΗΙΝ1

Με αφορμή την έξαρση του φαινομένου της νέας γρίπης Η1Ν1 κατά το τελευταίο διάστημα και κατόπιν οδηγιών που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες , σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία από τη νέα γρίπη είναι η αυστηρή τήρηση των στοιχειωδών κανόνων ατομικής υγιεινής.
Σίγουρα , όλοι θα γνωρίζετε ότι το συχνό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι , το
φύσημα της μύτης , η αποφυγή επαφής με άτομα που παρουσιάζουν κάποια από τα
συμπτώματα της γρίπης, είναι μερικά από τα προληπτικά μέτρα.
Στην περίπτωση των παιδιών , που είναι πιο δύσκολη η τήρηση των ανωτέρω, να τα παροτρύνετε τουλάχιστον να πλένουν συχνά τα χέρια τους και οπωσδήποτε μετά από κάθε δραστηριότητα (τα διάφορα υγρά αντισηπτικά που κυκλοφορούν, θεωρείται ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά).

2. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας (23/11/2009), που ισχύουν και για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, αναφέρονται τα πιο κάτω:
α) διακόπτεται η λειτουργία τμήματος σχολείου (ίδια αίθουσα) : σε περίπτωση εμφάνισης τεσσάρων (4) ή περισσότερων ατόμων από το ίδιο Τμήμα με συμπτώματα γρίπης. Θεωρείται ότι ένα άτομο έχει συμπτώματα γρίπης εάν παρουσιάζει πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς Κελσίου ΚΑΙ ένα τουλάχιστον από τα εξής: βήχα, πονόλαιμο, συνάχι. Για τη σχετική καταγραφή απουσιών αρκεί η δήλωση των συμπτωμάτων από τους γονείς προς το σχολείο,
ενώ εργαστηριακή επιβεβαίωση της διάγνωσης γρίπης δεν απαιτείται.

β) διακόπτεται η λειτουργία Σχολικής Μονάδας: σε περίπτωση εμφάνισης ασθενών με τα κριτήρια του σημείου (α) τουλάχιστον στο 1/3 (33%) από τα Τμήματα της ίδιας Σχολικής Μονάδας

Η διακοπή λειτουργίας Τμήματος Σχολείου ή Σχολικής Μονάδας συνιστάται για χρονικό διάστημα διάρκειας 7 ημερών.

3. Το σχολείο μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα , τηρώντας πρωτίστως τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλονται από την σχετική νομοθεσία.
Πιο συγκεκριμένα:
 Διενεργείται συνεχής έλεγχος στις τουαλέτες των μαθητών/τριών για να διαπιστωθεί ότι είναι καθαρές και διαθέτουν παντα χαρτί (υγείας & χειρός) και σαπούνι.
 Γίνεται καθαρισμός όλων των χώρων σε καθημερινή βάση και απολυμαίνονται τακτικά τα θρανία και οι καρέκλες μαθητών
 Ολες οι αίθουσες του σχολείου μας διαθέτουν φυσικό αερισμό και αερίζονται ανελλιπώς
 Εχει αναρτηθεί ειδικό ενημερωτικό έντυπο σε εμφανή σημεία του σχολείου , από την αρχή του σχολικού έτους.
 Προτρέπονται οι μαθητές να τηρούν τους ατομικούς κανόνες υγιεινής

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω και με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας,αλλά πρωτίστως την προστασία της υγείας των μαθητών μας, του προσωπικού μας και των γονέων-κηδεμόνων , παρακαλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα σε περίπτωση που μαθητής ασθενήσει παρουσιάζοντας τα συμπτώματα που αναφέρονται ανωτέρω (πυρετός > 38, βήχα, πονόλαιμο , συνάχι) . ώστε εγκαίρως να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.
Εννοείται ότι ο μαθητής θα πρέπει να παραμείνει σπίτι για πλήρη ανάρρωση για 7 ημέρες τουλάχιστον , σύμφωνα με τις οδηγίες,
Τα μαθήματα που τυχόν θα χάσει λόγω της απουσίας του , θα αναπληρώνονται κατόπιν συνεννόησης.

Για κάθε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Ευχόμαστε καλή υγεία και ψυχραιμία σε όλους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου